Vedtægter

Vedtægter for Dansk Selskab for Multisygdom og polyfarmaci.

Dansk Selskab for Multisygdom og Polyfarmaci’s (i det følgende benævnt ”selskabet”) formål er at fremme forebyggelse, diagnostik, behandling, pleje, opfølgning og rehabilitering af mennesker med multisygdom og/eller polyfarmaci.

Stk. 1
Selskabets bestyrelse består af 8 bestyrelsesmedlemmer valgt ved generalforsamlingen. Fire bestyrelsesmedlemmer skal være læger. Minimum tre af de resterende fire bestyrelsesmedlemmer skal have en anden relevant profession, som omfatter interesse og indsigt inden for multisygdom og/eller polyfarmaci. Medlemmer, som arbejder i eller repræsenterer medicinalindustrien eller patientforeninger, kan ikke vælges ind i bestyrelsen. Valgene sker på den ordinære generalforsamling ved simpel majoritet. Det tilstræbes at alle regioner er repræsenteret.

Stk. 2
Bestyrelsens medlemmer vælges for 2 år ad gangen, dog maksimalt 3 perioder af 2 år som ordinært medlem i sammenhæng svarende til 6 år.
Såfremt et bestyrelsesmedlem udtræder midt i en valgperiode, indtræder en suppleant i bestyrelsen.
Hvis antallet af bestyrelsesmedlemmer dette til trods kommer under 8, har bestyrelsen mulighed for at supplere sig selv indtil næste valg.

Stk. 3
2 suppleanter vælges på generalforsamlingen, og genvalg som suppleant er mulig, dog maksimalt 3 perioder af 2 år i sammenhæng svarende til 6 år. Suppleanterne kan deltage i bestyrelsesmøderne og bestride poster fraset formand, næstformand og kasserer,

Stk. 4
Revisor vælges for 2 år ad gangen med mulighed for genvalg, dog maksimalt 4 sammenhængende perioder af 2 år svarende til 8 år.

Stk. 5
Bestyrelsen konstituerer sig selv ved efterfølgende møde. Bestyrelsen har mulighed for omkonstituering ved behov.
Bestyrelsesmedlemmerne udfylder følgende roller: Formand for selskabet, næstformand for selskabet, sekretær, to webmasters/social media ansvarlige og kasser.

Formand: Formanden har til opgave, sammen med sekretæren, at arrangere bestyrelsesmøder og udfærdige dagsorden. Desuden er det formandens opgave at sikre, at selskabets opgaver og arbejdet i de nedsatte udvalg gennemføres i samarbejde med bestyrelsens medlemmer. Formanden har det overordnede ansvar for selskabets økonomi og administrative forpligtigelser.

Næstformand: Næstformanden har til opgave at overtage formandens opgaver ved midlertidigt fravær af formanden. Næstformanden træder midlertidigt til, hvis formanden stopper under en valgperiode og fortsætter som midlertidig formand frem til næste valg

Sekretæren: Sekretæren har til opgave, sammen med formanden, at arrangere bestyrelsesmøder og udfærdige dagsorden til disse. Desuden er det sekretærens opgave at udsende dagsorden og sikre, at der bliver udfærdiget og udsendt referat efterfølgende. Sekretæren har desuden ansvar for selskabets mailboks, at svare, det sekretæren kan og at sende forespørgsler videre til formanden.

Webmastere: De 2 webmastere har ansvar for hjemmesiden for selskabet og synliggørelse af selskabet på sociale medier. Hjemmesiden opdateres løbende i overensstemmelse med selskabets kommissorium og formål.

Kasser: Kassereren har til opgave at udarbejde regnskab og budget, som fremlægges til godkendelse ved den årlige generalforsamling. Det er kassererens opgave at udbetale udgifter afholdt af selskabet og bestyrelsens medlemmer. Disse skal forinden godkendes af formanden og kassereren.
Desuden er det kassererens opgave at sende regnskab til godkendelse ved selskabets revisor.

Tegningsberettigede: Der er 2 tegningsberettigede medlemmer i forhold til selskabets bankkonto, Formanden og kassereren.

Suppleanter: Suppleanter kan deltage i bestyrelsesmøder, men har ingen stemme ved bestyrelsesmøder.

Revisor: er ikke bestyrelsesmedlem: Revisoren har ansvar for revidering og godkendelse af budget og regnskab.

Selskabet optager medlemmer, som registrer sig på selskabets hjemmeside. For at blive medlem skal ét af følgende krav være opfyldt: 1) Privatperson, som arbejder i sundheds- eller socialvæsenet i Danmark, personer som forsker i multisygdom eller polyfarmaci eller studerende inden for relevante fag 2) Virksomheder, herunder medicinalindustrien og patientforeninger kan være associerede medlemmer uden ret til deltagelse i eller stemmeret til generalforsamling.

Den ordinære generalforsamling afholdes årligt i efterårshalvåret og indkaldes med mindst 14 dages varsel. Der skal udsendes en dagsorden sammen med generalforsamlingens indkaldelse.
Stemmeafgivning kan ske ved skriftlig fuldmagt til bestyrelsen.
Medlemmer, der ønsker forslag medtaget på generalforsamlingen, skal indsende disse til selskabets formand senest 15. august samme år.
Generalforsamling accepterer virtuel video deltagelse.

Ændring af selskabets vedtægter kan bestemmes på en generalforsamling, når forslaget er meddelt medlemmerne samtidig med generalforsamlingens indkaldelse. Til vedtagelse af et forslag kræves, at mindst 2/3 af selskabets medlemmer er til stede (inklusive virtuelle deltagere og brevstemmer), og at mindst 2/3 af disse stemmer for forslaget.
Skulle 2/3 af medlemmerne ikke møde frem til en generalforsamling, hvor et forslag til vedtægtsændring fremsættes, skal der, såfremt 1/2 af de fremmødte stemmer for, indkaldes til en ny generalforsamling, ved hvilken afgørelsen træffes ved simpel majoritet.
Bestyrelsen kan indkalde til ekstraordinær generalforsamling med mindst 14 dages varsel. Når 10 medlemmer skriftligt stiller forslag om indkaldelse af en ekstraordinær generalforsamling, skal en sådan indkaldes indenfor 2 uger, hvor der skal medsendes en dagsorden.

Stk. 1
Kontingentet fastsættes på den ordinære generalforsamling.

Stk. 2
Udmeldelse kan kun ske ved skriftlig henvendelse med 1 måneds varsel til den 1. i en måned til selskabets bestyrelse, og medlemmet forpligter sig til at betale kontingent for hele det kalenderår, hvori udmeldelsen finde sted.

Stk. 3
Hvis et medlem ikke har betalt kontingent i et år betragtes medlemskabet som ophørt. Fornyet medlemskab forudsætter skyldige beløb indbetales.

Foreningen kan modtage gaver eller arv fra private eller tilskud fra det offentlige med henblik på at fremme foreningens formål i videste forstand. Beslutning af om gaver eller arv kan modtages besluttes i bestyrelsen ved almindeligt flertal. Midlerne forvaltes af den til enhver tid siddende bestyrelse.

Forslag om ophævelse af foreningen behandles efter de i § 5 anførte retningslinjer. Ved ophævelse af foreningen tilfalder dennes formue en fond til fremme af forskning inden for det videnskabelige selskabs interesseområde, multisygdom og polyfarmaci.

Senest revideret dato: 12.10.2023

Vedtaget d. 21. maj 2024